Antenna szerelő 06 70 609 4780     Hívjon bizalommal ha baj van az antennával!
Parabola antennát mindenkinek
MENÜ

Kamion és lakóautó antenna

 

Kamionra antenna szerelést végezni nem egyszerű dolog, mivel a kamion nem mindig állhat meg olyan pozícióban hogy a parabola antenna déli dél-keleti irányba  nézzen! Sokan tapadókorongos tartóra szerelik a parabola antennát és parkolás után a fülke azon oldalára tapasztják fel a tapadókorongokat amelyika déliirányba mutat. Vannak akik fix tartót szereltetnek a kamion valamelyik részére és arra teszikparabolát, ebben az esetben viszont arra kell figyelni hogy a parabola antennát körbe lehessen forgatni a tartón a beállítás érdekében attól függetlenül hogy a kamion(lakókocsi) milyen égtáj felé parkol éppen! Arra is nagyon oda kell figyelni hogy a kamion(lakóautó) teteje fölé kilógó árboc rúd könnyen bontható legyen de mégis stabilan tartsa az antennát akár szeles viharos időben is!

 

 • Lakókocsi mellé kihelyezhető állvány

Vannak, akik nem akarnak a lakókocsira szereltetni semmit és azt kérik hogy olyan tartót szerezzek nekik amit a földön tudnak felállítani és arra szerelni az antennát! Erre is van megoldás, létezik szétnyitható háromlábú állvány vagy földbe leszúrható rúd, amire a parabolát fel leheszerelni. Ebben az esetben mindig felhívom a kedves ügyfél figyelmét arra, hogy ezt az a tartót könnyebb elmozdítani (szél, gyerekek, véletlenül, szándékosan), így nem mindig felhőtlena tv nézés öröme! Annak a lakókocsi tulajdonosnak lehet erre a megoldásra szüksége aki nehezen tudna felmászni a lakókocsi tetejére vagy tériszonya van!

 

 

 • Megfelelő parabola antenna választás

Először is határozzuk meg hogy milyen műsort(szolgáltatót) szeretnénk nézni a lakókocsinkban(kamionban)? Hol szeretnénk használni a lakókocsira szerelt antennát, Magyarországon, egész Európában esetleg Török vagy Görögország felé is megyünk? Ezek a kérdések azért fontosak hogy ne keljen minden kirándulás vagy út előtt másik antennát venni ahhoz képest hogy milyen irányba utazunk a lakókocsinkkal(kamionnal)! Ha pl. kezdésnek veszünk egy 32 cm átmérőjű tapadó korongos kemping parabolát, akkor azt nem tudjuk biztonsággal kihasználni a kis átmérője miatt! Ha az UPC szolgáltató által sugárzott műsort szeretnénk nézni, akkor elég egy 60 cm-es parabola, ha a Digi Tv vagy T-Home műsorát szeretnénk nézni akkor viszont már egy 80 cm-es parabola szükséges főleg ha egész Európában akarjuk használni, akkor lehet hogy egy 100 cm átmérőjű tányért érdemes beszerezni ahhoz hogy mindig kifogástalan jelszintet foghassuk a műsorszórást. Parabola antennát úgy válaszunk hogy a lakókocsiban vagy kamionban a legkevesebb helyet foglalja! A fejtartó kart könnyen le lehessen szedni, illetve a parabola hátuljáról a felfogató bilincset is mindenestől el lehessen távolítani a könnyebb szállítás érdekében.

 • Lap antenna 

 Már nagyon sok esetben bebizonyosodott hogy nem mindegy hogy milyen antennát veszünk a lakókocsinkra! Az első dolog amit tudni kell a gyárilag szerelt vagy utólag szereltetett lap antennákról, mégpedig az hogy általában Német gyártmányúak és ezt a németek úgy gyártják hogy saját maguk céljára nagyon is megfelel de már más nemzetiség igényeit nem lehet vele kielégíteni . Az is kiderült hogy drága pénzért szerelik fel ezeket és eladják úgy hogy a tulajdonosnak azt mondják hogy jó lesz a UPC és Digi illetve T-Home műsorainak vételéhez, azonban ez nem minden esetben igaz! Természetesen amikor kimegyek hogy beállítsam az antennát és elkérem az antenna használati leírását rögtön az első lapon kiderül hogy ez az antenna a (19.2E-re a 23,5E-re illetve a 16E-re) német nyelvű adásokra van kihegyezve. Ezekben az antennákban általában fixen beépített fej van amit nem lehet állítani így nem is lesz jó más műholdra. A mérete egy 32 cm átméröjü camping parabolával egyenértékü.

 • Kinyitható antenna

Önmüködően nyilló vagy mehanikusan nyitható parabolák is vannak szép számmal a piacon, ezek nagyon is megfelelnének az elvárásoknak ha nem fixen beépített fejjel szerelik őket! A mehanikusan nyilló antennákat be lehet állítani a megfelelő pozicióba azonban az önmüködő antennák vezérlőjét sajnos úgy gyártják hogy alapból 7 db műhold pozicíonálására jó, tehát nagyon szépen nyilk meg még a fejet is lehet állítani de hogyan fogja megtalálni a Thor műholdat vagy az Amos-t ha nincsen beleprogramozva a vezérlő agyába? Arrol nem is beszélve hogy ez a fajta parabola szett cirka 1millió forintba kerül beszereléssel együt, tehát jól gondoljuk át hogy mit szeretnénk és ehelyett mit kapunk ezért a pénzért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Jövő év elején indulhat az RTL 3 HD
  2014-10-18 05:38:44

  RTL 3

  Jövő év elején elindul az "RTL 3 HD" vagyis az RTL II HD, Cool HD és a film+ HD nagyfelbontású csatornák "csomagja". A közös reklámablak miatt RTL 3 néve alatt futtatott három csatorna a jelentős sávszélességigényük miatt elsősorban a digitális kábelhálózatokon jelenhet meg, a műholdas szolgáltatóknál ez elég komoly helyigényt támaszt, egy multiplex felét, rossz esetben (magyar módon agyontömörítve) harmadát/negyedét elfoglalja. Az RTL 3 HD "csomag" szinte biztos, hogy a drágábban előfizethető csomagok része lesz, mivel a reklámadó miatt az RTL ezeken keresztül juthat most plusz pénzekhez. A HD csatornák indulása után pedig a drágább készítésű vagy népszerűbb műsorok ezekre a csatornákra vándorolhatnak át. Ugyancsak az RTL Kábeltévékhez kapcsolódó hír, hogy a sorozat+ tervezett átalakítása (egyelőre) elmarad, mivel van igény a csatorna tematikája iránt.

  RTL II tv műsor

  Cool tv műsor

  film+ tv műsor

  sorozat+ tv műsor

   

  Írta: Kardos Attila

 • ULTRA HD CSATORNÁVAL INDULNA EGY ÚJ SZLOVÁK MŰHOLDAS SZOLGÁLTATÓ!
  2014-10-15 16:47:39

  Saját Ultra HD csatornáva indítana műholdas csomagot az Antik Telecom nevű társaság, amely eddig IPTV szolgáltatásával volt jelen északi szomszédunknál. A társaság nem tervez semilyen együttműködést már működő szlovák műholdas szolgáltatókkal, így a Skylinkkel, a Freesat by UPC-vel vagy a Magiosat/Digi TV-vel, továbbá nem az Astra 3 műholdakról sugározna. Az új szolgáltatáshoz az ún. "Antik TV Home Gateway" nevű eszköz szükséges, melynek segítségével videokölcsönzés, youtube hozzáférés is lehetséges, továbbá az eszköz támogatja a 4K-s (Ultra HD) felbontást és az új H.265 kódolással. A társaság saját 4K-s tv csatorna indítását is tervezi. Nagy kérdés persze, hogy az ennyire új technológiára mennyire lesznek vevők az előfizetők, mivel a 4K sem érdekli igazából az embereket a legutóbbi felmérések alapján.

  Írta: Kardos Attila

 • Új belépő a mobil piacon: Digi Kft.
  2014-10-15 16:27:49
  Beküldte: Lala Kategória: Digi TV
  Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot.

  A hatóság az európai szabályozással és frekvenciaelosztási rendszerrel összhangban, megkülönböztetésektől mentes, viszontajánlattételt is lehetővé tevő pályázati eljárás során értékesített frekvenciacsomagokat. Az eddigi három mobilhálózat mellett a Digi új, negyedik hálózat kiépítését kezdi meg. Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot, fokozza az árversenyt és új szolgáltatások megjelenését generálja. A pályázati kiírás lehetővé tette azt, hogy egy vagy több új szolgáltató ugyanolyan esélyekkel induljon a frekvenciákért, mint egy már a piacon lévő szolgáltató. A szolgáltatók 2034-ig nyertek jogosultságot a frekvenciák használatára. A 15+5 éves használati jog biztosítja a digitális gazdaság dinamikus fejlődését és garanciát nyújt a mobilpiac fenntartható növekedésére, valamint kiszámítható keretet kínál a további iparági befektetések ösztönzéséhez.. A nyertes pályázók egy része – vállalásaik szerint – szinte napokon belül bekapcsolják az új frekvenciáikat hálózataikba. Egy-másfél évre lehet szüksége az új hálózat kiépítésére a piacra újonnan belépőnek. A most használatban lévő készülékek egy része már alkalmas az új technológia (LTE) fogadására, az új szolgáltatásokat igénybevevők körében a készülékváltások fokozatosan, ugyanakkor várhatóan gyors ütemben fognak végbemenni.
 • Nincs ingyen az FTA adás sem!
  2014-10-15 16:13:44

  A free-to air csatornákat a szállodákban felhasználási szerződés nélkül nem lehet osztani. A free-to air csatornák lényege az, hogy bárki szabadon nézheti, de az elosztási tevékenység (Szerzői Jogi Törvény 28.§./2/ bek.) már felhasználási szerződéshez kötött, és a szálloda pontosan ezt teszi.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet