Antenna szerelő 06 70 609 4780     Hívjon bizalommal ha baj van az antennával!
Parabola antennát mindenkinek
MENÜ

Önnél fogható a DVB-T?

 

 

A DVB-T lefedettsége a terepviszonyodtól függ, van ahol jobb és van ahol gyengébb a jel. Az is előfordulhat hogy egyáltalán nincsen jel, vagy olyan gyenge hogy a beltéri egység nem képes összerakni a képet!!! Ezért javasolt még a MinDig-Tv dekóder és antenna vásárlása előtt antenna szerelővel műszeres mérést végeztetni! Én és kollégáim spektrum analizátoros müszert használunk, amellyel meghatározhatjuk, hogy van-e lehetőség a földfelszíni sugárzás vételére. A Tecatel Mandarine antenna álltalában a leg jobb választás a tapasztalataink szerint.

 

 

 • 2012-től az analóg földi sugárzást megszüntetik és átveszi helyét a digitális földfelszíni sugárzás.

 

A digitális adások vételéhez jó minőségű kültéri antennára és egy DVB-T dekódere van szükség.

 

 

Az analóg sugárzást felváltja, a digitális Mpeg4-ben tömörített műsor. Az újabb Lcd-, Plazma- és Led tévékbe már be van építve az Mpeg4-es dekóder, ezért nincs szükség újabb DVB-Ts dekóder megvételére. 3 MinDigTv csomagot különböztetünk meg: MinDigTv (A MinDigTv-nél ingyenesen fogható 7-Tv illetve 4-rádió csatorna nézhető-halható jó minöségben.)

 • MinDigTv

 

A MinDigTv-extra alap csomag ingyenesen fohgató 7-Tv illetve 4-rádió csatorna és még 10-kodolt Tv-csatorna nézhető-halható jó minőségben.

 

 

 

 

 

 • MinDigTv Extra

 

A MinDigTv extránál 28-Tv illetve 4-rádio csatorna nézhető-halható jó minőségben.  A MinDig Tv Extrához önnálló csomagként is megrendelhető:

 

Viasat3Comedy CentralUniversal ChannelSpektrum

 

History ChannelMinimaxCartoon NetworkPrizma TV

 

Muzsika TV PRO4 Sport1 és Sport2Dorcel

 

 

HBO logo

 

HBO - önálló csatornaként elérhető Mozisikerek, sorozatok reklámmentesen!

 

 

 

  

 

 

A DVB-T dekóder egy rövídítés (Digital Video Broadcasting – Terrestrial), ez földisugár zásúdigitális tv adást jelent.

 

 

Az analog csatornák leváltásának az a célja hogy ugyan azon a MUX-on (transpanderen) amin most egy darab analog csatornát közvetitenek, azon 6-10 db digitális csatornát lehet közvetiteni nagyon jó minösegben szellemkép nélkül esetleg HD-ban. 

 

 • Minőség

 

A digitális és az analog kép között láthatoan sok a különbség, de ez a különbség csak akkor látszik igazán ha LCD vagy LED esetleg PLAZMA tv-n nézük. A régi képcsöves tv-n is látszik a különbség  csak anyi a hátránya hogy nem lehet HD-s képet nézni rajta. A HD-s kép felbontása 1920 x 1080 képpontos mig a képcsövesé fele ekkora. 

 
  

 

 

 

 • Közösíthetőség

 

A földi digitális és analog sugárzást lehet párosítani a műholdas jellel, hogy a tetöről egy kábelen érkezzen le a lakásba és aztán ott szét lehet választani a jeleket hogy mindegyik a megfelelő eszközbe legyen bedugva. Sajnos a kábelszolgáltatók jeleit és a mindígtv jeleit nem lehet közösíteni, mert azonos frekvenciatartományba esnek.

 

Lefedettségi térkép 2012. márciusától

 

Multiplex A, Multiplex B és Multiplex C gerincadók

 

 

 

Multiplex A, Multiplex B és Multiplex C átjátszóadók

 

 

 

 

 

 

 

 

Tell: 06 70 609 47 80

 Email: szatyisat@gmail.com

 

 

 

 

Hírek

 • Jövő év elején indulhat az RTL 3 HD
  2014-10-18 05:38:44

  RTL 3

  Jövő év elején elindul az "RTL 3 HD" vagyis az RTL II HD, Cool HD és a film+ HD nagyfelbontású csatornák "csomagja". A közös reklámablak miatt RTL 3 néve alatt futtatott három csatorna a jelentős sávszélességigényük miatt elsősorban a digitális kábelhálózatokon jelenhet meg, a műholdas szolgáltatóknál ez elég komoly helyigényt támaszt, egy multiplex felét, rossz esetben (magyar módon agyontömörítve) harmadát/negyedét elfoglalja. Az RTL 3 HD "csomag" szinte biztos, hogy a drágábban előfizethető csomagok része lesz, mivel a reklámadó miatt az RTL ezeken keresztül juthat most plusz pénzekhez. A HD csatornák indulása után pedig a drágább készítésű vagy népszerűbb műsorok ezekre a csatornákra vándorolhatnak át. Ugyancsak az RTL Kábeltévékhez kapcsolódó hír, hogy a sorozat+ tervezett átalakítása (egyelőre) elmarad, mivel van igény a csatorna tematikája iránt.

  RTL II tv műsor

  Cool tv műsor

  film+ tv műsor

  sorozat+ tv műsor

   

  Írta: Kardos Attila

 • ULTRA HD CSATORNÁVAL INDULNA EGY ÚJ SZLOVÁK MŰHOLDAS SZOLGÁLTATÓ!
  2014-10-15 16:47:39

  Saját Ultra HD csatornáva indítana műholdas csomagot az Antik Telecom nevű társaság, amely eddig IPTV szolgáltatásával volt jelen északi szomszédunknál. A társaság nem tervez semilyen együttműködést már működő szlovák műholdas szolgáltatókkal, így a Skylinkkel, a Freesat by UPC-vel vagy a Magiosat/Digi TV-vel, továbbá nem az Astra 3 műholdakról sugározna. Az új szolgáltatáshoz az ún. "Antik TV Home Gateway" nevű eszköz szükséges, melynek segítségével videokölcsönzés, youtube hozzáférés is lehetséges, továbbá az eszköz támogatja a 4K-s (Ultra HD) felbontást és az új H.265 kódolással. A társaság saját 4K-s tv csatorna indítását is tervezi. Nagy kérdés persze, hogy az ennyire új technológiára mennyire lesznek vevők az előfizetők, mivel a 4K sem érdekli igazából az embereket a legutóbbi felmérések alapján.

  Írta: Kardos Attila

 • Új belépő a mobil piacon: Digi Kft.
  2014-10-15 16:27:49
  Beküldte: Lala Kategória: Digi TV
  Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot.

  A hatóság az európai szabályozással és frekvenciaelosztási rendszerrel összhangban, megkülönböztetésektől mentes, viszontajánlattételt is lehetővé tevő pályázati eljárás során értékesített frekvenciacsomagokat. Az eddigi három mobilhálózat mellett a Digi új, negyedik hálózat kiépítését kezdi meg. Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot, fokozza az árversenyt és új szolgáltatások megjelenését generálja. A pályázati kiírás lehetővé tette azt, hogy egy vagy több új szolgáltató ugyanolyan esélyekkel induljon a frekvenciákért, mint egy már a piacon lévő szolgáltató. A szolgáltatók 2034-ig nyertek jogosultságot a frekvenciák használatára. A 15+5 éves használati jog biztosítja a digitális gazdaság dinamikus fejlődését és garanciát nyújt a mobilpiac fenntartható növekedésére, valamint kiszámítható keretet kínál a további iparági befektetések ösztönzéséhez.. A nyertes pályázók egy része – vállalásaik szerint – szinte napokon belül bekapcsolják az új frekvenciáikat hálózataikba. Egy-másfél évre lehet szüksége az új hálózat kiépítésére a piacra újonnan belépőnek. A most használatban lévő készülékek egy része már alkalmas az új technológia (LTE) fogadására, az új szolgáltatásokat igénybevevők körében a készülékváltások fokozatosan, ugyanakkor várhatóan gyors ütemben fognak végbemenni.
 • Nincs ingyen az FTA adás sem!
  2014-10-15 16:13:44

  A free-to air csatornákat a szállodákban felhasználási szerződés nélkül nem lehet osztani. A free-to air csatornák lényege az, hogy bárki szabadon nézheti, de az elosztási tevékenység (Szerzői Jogi Törvény 28.§./2/ bek.) már felhasználási szerződéshez kötött, és a szálloda pontosan ezt teszi.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet