Antenna szerelő 06 70 609 4780     Hívjon bizalommal ha baj van az antennával!
Parabola antennát mindenkinek
MENÜ

Kérem ha  figyelmesen elolvasta a szöveget nézze meg az oldalon lévő linkeket! 

 

Kisközösségi rendszerek

 

A kisközösségi rendszerek olyan házakba szereljük ahol nagyon sok tv-t fognak elhelyezni, pl. sok lakásos társas házakba, hotelekbe, iroda házakba. Ez azért jó és kifizetődő mert 40-50 tv-t is kiszolgál illetve meg lehet tervezni pontos darab számra és utána bővíthető a rendszer.     

 

Nagyon sok féle képpen lehet kivitelezni egy kisközösségi rendszert, mindig a megfelelő rendszert kel telepíteni az adott helyre. Mit is takar az előző kijelentés?  Sajnos vannak olyan szerelők akik egy rendszert ismernek és mindenhova azt szerelik, az sem baj hogy a tulajdonos nem tudja kezelni a bonyolultsága miatt vagy hogy nem lehet  bővíteni a rendszert csak nagyon sok pénzért esetleg egyáltalán! A rendszernek az a lényege hogy felhasználóbarát legyen netán bővíthető legyen és a tulajdonos igényeit kielégítse. A ház ahová elhelyezzük a rendszert az fix tv mennyiséggel bír? Mert akkor szerelhetünkmultiswitch-et, akár több műholdas kialakításban.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Sh5n2qkRr-g

 

 

Lehet hogy bővülni fog a lakások száma, vagy a tv vételi helyének a száma? Akkor unicable switch-et illetve multiswitch-et használhatunk amit lakás szám növekedés illetve lakáson belül tv darab szám növekedés esetén megfelelően bővíthetünk. A fent megemlített rendszerek mindegyikéhez minden tv-hez kell egy beltéri egység és ezzel esetenként több száz csatorna nézhető tejesen fügétlenül más tv illetve lakástól. Ezen rendszerekhez hozzá lehet párosítani a kábel tv-t is vagy a földi digitális adást, tehát minden tv-nél ott lesz a műholdas adás és a kábel tv vagy a földi adás is. Az esetek többségében 8-12 csatornát akarnak nézni RF-jelre alakítva,persze ez általában hotelek, motelek alkalmazzák. 

 

                                

 Ez a rendszer lekeveri a digitális jeleket RF-jelre, tehát nem kell minden tv-hez beltéri egység de viszont csak korlátozott számú csatorna áll rendelkezésre, ez úgy működik mint a kábel tv.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4f28gBVDcZk&feature=related

 

Ezeknek a rendszereknek az elhelyezéséhez kell egy kis helység illetve szoba, nem árt ha a recepcióhoz közel van vagy olyan helyen van hogy a megbízott kezelő minden gond nélkül hozzá tudjon férni.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=0iiXq-SP8tE

 

 

 Ha kérdése van kérem hívjon.

Tell: 06 70 609 47 80

Email:szatyisat@gmail.hu    

 

 

 

  

 

 

 

Hírek

 • Jövő év elején indulhat az RTL 3 HD
  2014-10-18 05:38:44

  RTL 3

  Jövő év elején elindul az "RTL 3 HD" vagyis az RTL II HD, Cool HD és a film+ HD nagyfelbontású csatornák "csomagja". A közös reklámablak miatt RTL 3 néve alatt futtatott három csatorna a jelentős sávszélességigényük miatt elsősorban a digitális kábelhálózatokon jelenhet meg, a műholdas szolgáltatóknál ez elég komoly helyigényt támaszt, egy multiplex felét, rossz esetben (magyar módon agyontömörítve) harmadát/negyedét elfoglalja. Az RTL 3 HD "csomag" szinte biztos, hogy a drágábban előfizethető csomagok része lesz, mivel a reklámadó miatt az RTL ezeken keresztül juthat most plusz pénzekhez. A HD csatornák indulása után pedig a drágább készítésű vagy népszerűbb műsorok ezekre a csatornákra vándorolhatnak át. Ugyancsak az RTL Kábeltévékhez kapcsolódó hír, hogy a sorozat+ tervezett átalakítása (egyelőre) elmarad, mivel van igény a csatorna tematikája iránt.

  RTL II tv műsor

  Cool tv műsor

  film+ tv műsor

  sorozat+ tv műsor

   

  Írta: Kardos Attila

 • ULTRA HD CSATORNÁVAL INDULNA EGY ÚJ SZLOVÁK MŰHOLDAS SZOLGÁLTATÓ!
  2014-10-15 16:47:39

  Saját Ultra HD csatornáva indítana műholdas csomagot az Antik Telecom nevű társaság, amely eddig IPTV szolgáltatásával volt jelen északi szomszédunknál. A társaság nem tervez semilyen együttműködést már működő szlovák műholdas szolgáltatókkal, így a Skylinkkel, a Freesat by UPC-vel vagy a Magiosat/Digi TV-vel, továbbá nem az Astra 3 műholdakról sugározna. Az új szolgáltatáshoz az ún. "Antik TV Home Gateway" nevű eszköz szükséges, melynek segítségével videokölcsönzés, youtube hozzáférés is lehetséges, továbbá az eszköz támogatja a 4K-s (Ultra HD) felbontást és az új H.265 kódolással. A társaság saját 4K-s tv csatorna indítását is tervezi. Nagy kérdés persze, hogy az ennyire új technológiára mennyire lesznek vevők az előfizetők, mivel a 4K sem érdekli igazából az embereket a legutóbbi felmérések alapján.

  Írta: Kardos Attila

 • Új belépő a mobil piacon: Digi Kft.
  2014-10-15 16:27:49
  Beküldte: Lala Kategória: Digi TV
  Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot.

  A hatóság az európai szabályozással és frekvenciaelosztási rendszerrel összhangban, megkülönböztetésektől mentes, viszontajánlattételt is lehetővé tevő pályázati eljárás során értékesített frekvenciacsomagokat. Az eddigi három mobilhálózat mellett a Digi új, negyedik hálózat kiépítését kezdi meg. Az európai példák is azt mutatják, hogy egy új belépő mobilizálja, felpezsdíti a piacot, fokozza az árversenyt és új szolgáltatások megjelenését generálja. A pályázati kiírás lehetővé tette azt, hogy egy vagy több új szolgáltató ugyanolyan esélyekkel induljon a frekvenciákért, mint egy már a piacon lévő szolgáltató. A szolgáltatók 2034-ig nyertek jogosultságot a frekvenciák használatára. A 15+5 éves használati jog biztosítja a digitális gazdaság dinamikus fejlődését és garanciát nyújt a mobilpiac fenntartható növekedésére, valamint kiszámítható keretet kínál a további iparági befektetések ösztönzéséhez.. A nyertes pályázók egy része – vállalásaik szerint – szinte napokon belül bekapcsolják az új frekvenciáikat hálózataikba. Egy-másfél évre lehet szüksége az új hálózat kiépítésére a piacra újonnan belépőnek. A most használatban lévő készülékek egy része már alkalmas az új technológia (LTE) fogadására, az új szolgáltatásokat igénybevevők körében a készülékváltások fokozatosan, ugyanakkor várhatóan gyors ütemben fognak végbemenni.
 • Nincs ingyen az FTA adás sem!
  2014-10-15 16:13:44

  A free-to air csatornákat a szállodákban felhasználási szerződés nélkül nem lehet osztani. A free-to air csatornák lényege az, hogy bárki szabadon nézheti, de az elosztási tevékenység (Szerzői Jogi Törvény 28.§./2/ bek.) már felhasználási szerződéshez kötött, és a szálloda pontosan ezt teszi.

  Írta: Kardos Attila

Asztali nézet